Ruska 2024 keskiviikko 18.9.

Ajallinen puoliväli on takana päin ja enemmistö ajajista on saavuttanut kolmannen kontrollin Sodankylässä. Tämän myötä ajajien reiteissä on nähty todellista hajaantumista. Enemmistö on suunnannut kohti pohjoisempaa parkour-pistettä Norjan Maasissa, mutta myös Ruotsin Tuolluvaara on vetänyt muutamia puoleensa.

Maisemia on kehuttu, vastatuulta ja kipuja arvosteltu. Raunolla on ollut haastavia hetkiä niin satulan ja kuskin rajapinnan kuin nilkankin kanssa, mutta kaikesta huolimatta hän tuuttaa urheasti eteenpäin pitkin Norjan rannikkoa. Reitin varren yöpymismahdollisuuksia on hyödynnetty monipuolisesti (https://www.strava.com/activities/12439134840).

Lähimpänä Tromssaa on Saario, joka hyödynsi sääntöjen sallimaa mahdollisuutta pienelle lauttamatkalle. Tulevan vuorokauden kuluessa saatetaan hänen lisäkseen nähdä maalissa jo muutama muukin. Tahkola (https://www.youtube.com/@PekkaTahkola) on totuttuun tapaansa toteuttanut valtavirrasta poikkeavia reitinvalintoja. Virran poikki vei silti hänenkin tiensä.

Päivän kovimman sydämentykytysten ja spekulaatioiden aiheen tarjosi Kirsi (https://www.instagram.com/tuskajopo/), joka ajoi toiselta kontrollilta sinnikkäästi etelään, kohti Rovaniemeä. Tuntikausien jännittämisen jälkeen varmistui, että kyse ei ollut matkan uuvuttaman kuskin navigointivirheestä eikä edes ylimääräisten kilometrien keräämisestä, vaan määränpäänä oli keskeytys ja juna kohti etelää.

Keskeyttäneet:

Jari Ruokonen, kipua hengittäessä
https://www.instagram.com/p/DADQ4DeuNuv/
Teemu Vasara, polvikipu
https://www.instagram.com/stories/tvvasara/3459289308268281613/
Tuukka Kirsi, terveyssyyt
https://www.instagram.com/stories/tuskajopo/3459954710960134836/

– Tuomo